Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η αστυνομία του Περού κατέσχεσε 500 κιλά κοκαΐνη με προορισμό τη Γαλλία

Η αστυνομία του Περού κατέσχεσε στη Λίμα μια ποσότητα 500 κιλών κοκαΐνης που επρόκειτο να μεταφερθούν στη Γαλλία και συνέλαβε δύο πρόσωπα, ανακοίνωσε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

«Κατασχέσαμε 500 κιλά κοκαΐνη που προορίζονταν για τη Γαλλία», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας του Περού, ο στρατηγός Έκτορ Λοαΐσα. Ο ανώτατος αξιωματικός διευκρίνισε ότι η αξία πώλησης των ναρκωτικών αυτών στη Γαλλία θα ανερχόταν σε 17 εκατομμύρια δολάρια (14,35 εκατ. ευρώ).

Ένας Περουβιανός κι ένας Κολομβιανός συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία διεξήχθη από την αστυνομία στη συνοικία Σαν Μαρτίν Πόρες στη Λίμα, πρόσθεσε ο στρατηγός Λοαΐσα. Σκόπευαν να βγάλουν από τη χώρα τα ναρκωτικά πιθανόν «με εμπορευματοκιβώτια» που θα μεταφέρονταν με πλοίο, ανέφερε ο αξιωματικός.

Ο εισαγγελέας Χόρχε Τσάβες δήλωσε ότι η κοκαΐνη είχε παρασκευαστεί στην κοιλάδα των ποταμών Απουρίμακ, Ένε και Μαντάρο (Valle de los Ríos Apurímac, Ene y Mantaro, ή VRAEM, όπως είναι γνωστή), όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα φύλλων κόκας—της πρώτης ύλης για το ναρκωτικό—στο Περού.

localStorage.clear();


Πηγή