Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους, αγνώστου τύπου

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση τριών πυραύλων αγνώστου τύπου σήμερα προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας, ή Θάλασσας της Ιαπωνίας, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα, το Γιονάπ είχε μεταδώσει πως η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου αγνώστου τύπου. Η εκτόξευση έγινε από την ανατολική πόλη Σοντόκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο επιτελείο.

Η εκτόξευση είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες και καταγράφεται λίγο καιρό μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας πως τερματίζει το μορατόριο που είχε κηρύξει στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ – Ουν είχε ανακοινώσει κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του στον λαό της χώρας του, πως η Βόρεια Κορέα θα επιδείξει ένα νέο στρατηγικό όπλο στο κοντινό μέλλον, το οποίο ενδεχομένως πρόκειται για έναν εξελιγμένο τύπο διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ή βαλλιστικό πύραυλο, με ικανότητα εκτόξευσης από υποβρύχια.

Το μήνυμα του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είχε έρθει αφού οι ΗΠΑ αγνόησαν την προθεσμία που είχε θέσει ο Κιμ για το τέλος του 2019, για την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας. Έκτοτε, η Βόρεια Κορέα διαβεβαίωσε πως από εδώ και πέρα, δεν θα ακολουθήσει το μορατόριουμ για πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές.


Πηγή