Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η δήλωση Τραμπ για «όσους χάθηκαν από τον κομμουνισμό» πριν φτάσει στην Κίνα

Στο Πεκίνο, για την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Στην ατζέντα του Αμερικανού προέδρου, θα κυριαρχήσει το θέμα της Βόρειας Κορέας, όπως άφησε ήδη να φανεί με την παρουσία του στη Νότια Κορέα.

Πριν την άφιξή του στο Πεκίνο, ο Τραμπ εξήρε τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, για τη «μεγάλη του πολιτική νίκη» στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. «Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να συναντήσω τον πρόεδρο Σι που μόλις πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την τελευταία του ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη Ν. Κορέα.

Και ενώ για τον Κινέζο ηγέτη και επικεφαλής του ΚΚ Κίνας είχε μόνο θετικά σχόλια, ο Τραμπ εκτίμησε ότι η χθεσινή ημέρα, 100η επέτειος από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, θα πρέπει να κηρυχθεί «εθνική ημέρα των θυμάτων του κομμουνισμού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σήμερα θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν και αυτούς που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον κομμουνισμό».

AP_17312253232765

localStorage.clear();


Πηγή