Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Ερμού 19ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο

Έξι ακόμα θέσεις κέρδισε η οδός Ερμού στην παγκόσμια κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών δρόμων του κόσμου, με βάση το κόστος ενοικίασης καταστημάτων. Η Ερμού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναρριχήθηκε στην 19η από την 25η θέση πέρυσι.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το μέσο ετήσιο κόστος για ενοικίαση καταστήματος διαμορφώνεται σε 2.640 ευρώ/τ.μ. ή 220 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, από 195 ευρώ/τ.μ. το 2016.

Το μέσο ενοίκιο στην Ερμού έχει καταγράψει αύξηση 12,8% κατά τη διάρκεια του έτους, όπως προκύπτει από την τελευταία ετήσια έκθεση της Cushman & Wakefield, εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων, η οποία εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά από την Proprius.

Υπενθυμίζεται ότι στο απόγειο της κρίσης το 2013 η οδός Ερμού είχε φτάσει μέχρι και την 13η θέση στη σχετική λίστα προτού αρχίσει να αναρριχάται έκτοτε.

Στον αντίποδα, πριν την οικονομική κρίση, η Ερμού είχε φτάσει μέχρι και την πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, καθώς το μέσο ενοίκιο είχε ανέλθει σε 360 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, προτού υποχωρήσει μέχρι τα 150 ευρώ/τ.μ.

localStorage.clear();


Πηγή