Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η εταιρεία που δεσμεύεται να χρησιμοποιεί περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό

Σημαντική αύξηση δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει η Nestlé στην ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιεί σε ορισμένες συσκευασίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι το 2025, τα μπουκάλια, οι στρώσεις πλαστικού PET, τα καπάκια σε γυάλινα βάζα και τα μεταλλικά κουτιά, οι συσκευασίες για προϊόντα κρέατος και το πλαστικό περιτύλιγμα συσκευασιών μεταφοράς και πολυσυσκευασιών, θα περιέχουν ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 25% έως 50%, ανάλογα με τον τύπο της συσκευασίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η δέσμευση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παγκόσμιας φιλοδοξίας της Nestlé για τις συσκευασίες της (global packaging ambition), η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τη δέσμευση αυτή, η εταιρεία στοχεύει το 100% των συσκευασιών της να αποτελείται από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, έως το 2025. Η ανακοίνωση αυτή της Nestlé συμβάλλει στην εθελοντική δέσμευση για τη χρήση ανακυκλωμένου υλικού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

localStorage.clear();


Πηγή