Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Η κατάσταση χειροτερεύει μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν»

«Μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, η κατάσταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη χειροτερεύει» εκτιμά, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και επισημαίνει.

«Ο κ. Ερντογάν ζητάει ανταλλαγή με τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, ζητάει επίσης νέο τρόπο εκλογής των μουφτήδων και απαιτεί όσοι καταφεύγουν φυγόδικοι Τούρκοι στην Ελλάδα να παραδίδονται άνευ όρων στην Τουρκία. Επίσης, η κ. Μπακογιάννη έκανε το λάθος και την ακολούθησαν και πολλοί άλλοι Νεοδημοκράτες στα κανάλια και πρότειναν να ανταλλάξουμε τους εννέα φυγόδικους με τους δυο έλληνες στρατιωτικούς.

Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ άρχισαν να μασάνε τα λόγια τους και να υποκύπτουν στις αξιώσεις Ερντογάν για ανταλλαγή, ενώ γνωρίζουν ότι το σύστημα δικαιοσύνης στην Τουρκία, είναι σύστημα βασανισμού και εξόντωσης των αντιφρονούντων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Άλλη μία φορά η Ελλάδα προσανατολίζεται να κάνει τα χατίρια της Τουρκίας σε βάρος της τιμής και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

«Μεγάλη πρόκληση η τελευταία εξέλιξη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

«Η τελευταία εξέλιξη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που απειλούνται με τουλάχιστον δύο έτη φυλάκισης, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας και μία μεγάλη διάψευση όσων, με υπερβολικό τρόπο, καλλιέργησαν προσδοκίες, επειδή δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ, το οποίο με τη στάση του ανέχεται -αν δεν σιγοντάρει- την όλη υπόθεση», αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

localStorage.clear();


Πηγή