Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για «ψεύδη» στο θέμα της μερικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι ψεύδεται και στο θέμα της μερικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα, όπως έκανε και στο θέμα της έκτακτης οικονομικής παροχής σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως «για πολλοστή φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο όχι με την αλήθεια αλλά και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση της μερικής καταβολής εισφορών, που ψηφίστηκε στη Βουλή πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους όπως αναφέρει το υπουργείο, όταν για κάποιο διάστημα αδυνατούν να καταβάλουν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών, να καταβάλουν ένα ποσό που οι ίδιοι θα επιλέξουν ώστε να μην υπόκειται το σύνολο σε προσαυξήσεις, αλλά μόνο το μέρος εκείνο που δεν έχει καταβληθεί.

Το υπουργείο Εργασίας διερωτάται αν είναι καλύτερο να επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι για το σύνολο των εισφορών που δεν καταβάλλουν, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα ή να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση.

Κατηγορώντας τον κ. Βρούτση ότι ανακαλύπτει παντού ψέματα, το υπουργείο τον ερωτά αν αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τους ασφαλισμένους ή όχι.

Τέλος, στην ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει:«Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει ως αντιπολιτευτική τακτική αντί για πολιτικά επιχειρήματα ή υποβολή εναλλακτικών προτάσεων τις προσωπικές επιθέσεις, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις. Στον δρόμο αυτόν δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Αποκαθιστούμε την αλήθεια αλλά δεν αναλωνόμαστε σε μία άγονη αντιπαράθεση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό μας στόχο για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας».


Πηγή