Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η Λέσβος μετρά τις πληγές της από το χτύπημα του εγκέλαδου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών που έζησαν το χτύπημα του εγκέλαδου. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, οι οικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες έχουν φτάσει πλέον τις 246, ενώ δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που πλέον δεν είναι λειτουργικές.

Σε ρεπορτάζ του Alpha, κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια μιλούν για τις στιγμές τρόμου που έζησαν αλλά και για το δύσκολο «αύριο» που τους περιμένει. Μία κάτοικος, κλαίγοντας, αναφέρει στη δημοσιογράφο: «Πώς θα βγει ο χειμώνας τώρα;», ενώ κάτοικοι βοηθούν ο ένας τον άλλο για να μεταφέρουν τα πράγματα από καφενείο που κατέρρευσε.

Ένας άνδρας έδενε τις ξύλινες καρέκλες πάνω σε αγροτικό αυτοκίνητο και ανέφερε: «Τα μαζεύουμε όλα γιατί κρίθηκε ακατάλληλο το κτίριο».

Συγκλονίζει η ιστορία ζευγαριού που έμεινε και άνεργο αλλά και άστεγο μιας και το καφενείο που είχαν ανακαινίσει και δούλευαν, κατέρρευσε όπως και το σπίτι τους. Ένας ηλικιωμένος λέει στη κάμερα: «Μόλις συνειδητοποίησα ότι ζω ζήτησα να ακούσω τη φωνή της γυναίκας μου στο άλλο δωμάτιο».

localStorage.clear();


Πηγή