Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Στους 12 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Λονδίνο

Σε τουλάχιστον 12 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός στη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Τη «βαθιά της θλίψη» για τις ζωές που χάθηκαν στην πυρκαγιά του 24οροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, που μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση παγιδεύοντας τους κατοίκους του, εξέφρασε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Η πρωθυπουργός διακατέχεται από βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών στο Grenfell Tower και ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπός της προσθέτοντας ότι έχει συγκαλέσει διακυβερνητική σύσκεψη για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι πυροσβέστες θα επιχειρούν για τουλάχιστον ακόμα 24 ώρες στην πυρκαγιά του 24όροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. «Ήταν μια πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή πυρκαγιά. Αναμένω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου θα είναι στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες», δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον.

Η Κότον δήλωσε επίσης ότι ένας αριθμός πυροσβεστών υπέστη ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

localStorage.clear();


Πηγή