Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η «μυστηριώδης ασθένεια» χτύπησε δυο ακόμα Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κίνα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απομάκρυνε επειγόντως άλλους δύο Αμερικανούς καθώς πάσχουν από μια «μυστηριώδη ασθένεια» που οφείλεται σε παράξενους ήχους που άκουσαν στην Κίνα, έγραψε η εφημερίδα The New York Times την Τετάρτη.

Η υπόθεση προστίθεται σε δεκάδες άλλα κρούσματα που έχουν αναφερθεί με θύματα διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Κούβα και στην Κίνα.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν αμέσως σε θέση να επαληθεύσει το δημοσίευμα από ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Τάιμς, μια ομάδα γιατρών μετέβη αεροπορικώς στο αμερικανικό προξενείο στη νότια κινεζική πόλη Γκουανγκζού για να υποβάλλει σε εξετάσεις το διπλωματικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών.

Μέχρι σήμερα, είκοσι πέντε αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους, 24 στην Κούβα και ένας στην Κίνα, έχουν εμφανίσει συμπτώματα αυτής της παράξενης ασθένειας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα συμπτώματα και τα κλινικά ευρήματα παραπέμπουν σε εκείνα που εμφανίζει κανείς σε περιπτώσεις διάσεισης ή μέτριας σοβαρότητας εγκεφαλικών τραυματισμών, κατά το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο μήνα μια ειδική ομάδα για να διευθύνει την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης «σε αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα υγείας» των διπλωματών και των μελών των οικογενειών τους.

«Η ακριβής φύση των τραυματισμών (…) και το εάν για όλα τα κρούσματα υπάρχουν κοινά αίτια δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί», διευκρίνισε ο Πομπέο.

localStorage.clear();


Πηγή