Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι επιπτώσεις των αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Η Περιφέρεια Κρήτης δώρισε υπολογιστές σε σχολεία που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία

Παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία ατυχήματα.

Οι υπολογιστές παραδόθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, στο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Γυμνάσιο Κανδάνου, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και στα Επαγγελματικά Λύκεια Ακρωτηρίου, Βρυσών και Πλατανιά.

Την ανάγκη τα παιδιά από μικρή ηλικία να αποκτήσουν κουλτούρα καλής κυκλοφοριακής αγωγής τόνισε κατά την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «από μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν κουλτούρα καλής οδηγικής συμπεριφοράς. Με αυτή την συμβολική κίνηση την οποία είχε υποσχεθεί ο περιφερειάρχης δόθηκαν κάποιοι υπολογιστές στα σχολεία που έδειξαν ενδιαφέρον. Είναι μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε και άλλα σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν πιο πολλά παιδιά σε τέτοιες διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας ανέφερε πως «με τέτοιες ενέργειες προωθείται με τον καλύτερο τρόπο η καμπάνια για την πρόληψη και την σωστή οδηγική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό, τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας».

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πολέντας, είναι σε εξέλιξη η υποβολή συμμετοχών για τον 5ο διεθνή μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων ηχητικού μηνύματος και αφίσας με τίτλο, «αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια».

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή