Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Η πιο γλυκιά θέση εργασίας: Εταιρεία δίνει $78.000 τον χρόνο για να δοκιμάζετε ζαχαρωτά από τον καναπέ σας

Μια καναδική εταιρεία ζαχαρωτών προσφέρει μια πολύ γλυκιά θέση εργασίας.

Η Candy Funhouse, ένας διαδικτυακός λιανοπωλητής λιχουδιών ζαχαροπλαστικής, από σοκολάτες μέχρι τσίχλες και γλυκόριζα, προσλαμβάνει Chief Candy Officer για 78.000 δολάρια το χρόνο για εργασία από το σπίτι ως.
Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν: «να ηγείται σε συμβούλια για τα γλυκά, να είναι ο επικεφαλής ελεγκτής γεύσης … και όλα διασκεδαστικά τα πράγματα».

Αρκετές χιλιάδες υποψήφιοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για τη θέση, η οποία δημοσιεύτηκε στο LInkedIn τον Ιούλιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jamal Hejazi. Σημείωσε ότι έχει εκπλαγεί από τον αριθμό των αιτήσεων με θέμα το «χρυσό εισιτήριο» και τα περίτεχνα βίντεο ολόκληρων οικογενειών που προσφέρονται να μοιραστούν τα καθήκοντα γευσιγνωσίας και τον μισθό.

Η Candy Funhouse, με έδρα έξω από το Τορόντο, διευθύνεται από τέσσερα αδέρφια 20άρηδων και 30άρηδων που μεγάλωσαν στην περιοχή και των οποίων οι γονείς είχαν μαγαζιά με ντόνατ και ένα τοπικό εστιατόριο.

Η οικογένεια ήλπιζε να διαφοροποιήσει την εταιρεία της από άλλους εξαιρετικά επιτυχημένους διαδικτυακούς ανταγωνιστές όπως η Mars, η Hershey και η Amazon με έναν «περίεργο» συνδυασμό προϊόντων, χωρίς ελάχιστες παραγγελίες — «θα πουλήσουμε ένα γλειφιτζούρι» — και ισχυρή ώθηση στα social media. Οι πωλήσεις το 2021, που ενισχύθηκαν σημαντικά από την πανδημία, ήταν «λίγο κάτω από 15 εκατομμύρια δολάρια. Δεν κάνω πλάκα», είπε ο Hejazi. Η οικογένεια διατηρεί το 90% της εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία πάντως, η θέση του Chief Candy Officer είναι ανοιχτή σε αιτούντες ηλικίας έως πέντε ετών -αν και πιθανότατα θα απαιτείται γονική άδεια. Πολλοί γονείς μάλιστα έχουν βιντεοσκοπήσει το παιδί τους να συμπληρώνει την αίτηση και την έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο. Η εταιρεία έχει 340.000 ακόλουθους στο Instagram και τρία εκατομμύρια στο Tik-Tok, συμπεριλαμβανομένης και μίας Kardashian, είπε ο Hejazi, αν και αρνήθηκε να διευκρινίσει για ποια πρόκειται.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία προετοιμάζεται για το Halloween, τη μεγαλύτερη περίοδο πωλήσεών της πέρυσι. «Έχουμε το 40% των αποθεμάτων μας» μέχρι στιγμής, είπε ο Hejazi. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο γίγαντας των ζαχαρωτών Hersheys ανέφερε ότι θα δυσκολευτεί να καλύψει τη ζήτηση που σχετίζεται με το Halloween φέτος.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Hejazi διέψευσε δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονται ότι ο Chief Candy Officer θα πρέπει να τρώει 3.500 κομμάτια καραμέλα το μήνα (αριθμός που αντιπροσωπεύει τις διαφορετικές ποικιλίες που διαθέτει η εταιρεία.) «Θα ήταν 117 την ημέρα», είπε ο Χετζάζι. «Είναι πάρα πολλά», τόνισε.


Πηγή