Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Η Ρωσία έχει «ήδη χάσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

«Η Γαλλία πρέπει να είναι σε θέση να εμπλακεί σε μια σύγκρουση υψηλής έντασης, αλλά ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο πριν από τον πόλεμο» τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, Τιερί Μπουρκάρντ.

O Τιερί Μπουρκάρντ μίλησε σε συνέδριο για τα «Μεγάλα σύγχρονα στρατηγικά ζητήματα», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι.

Γαλλία: «Η Μόσχα έχει εν μέρει ήδη χάσει τον πόλεμο» τόνισε ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων

Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι «η Ουκρανία δεν μπορεί να χάσει», ο Τιερί Μπουρκάρντ εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και αν στο μέτωπο «οι δύο στρατοί έχουν περίπου ισοδύναμες δυνάμεις, με ένα μικρό πλεονέκτημα για τη Ρωσία», η Μόσχα έχει εν μέρει «ήδη χάσει» τον πόλεμο.

Ρωσία: Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα διαφωνούν δημοσίως για την παράταση των capital controls

Η CIA προσπαθεί με ένα νέο βίντεο να στρατολογήσει διπλούς πράκτορες στη Ρωσία

«Εάν η σύγκρουση τελειώσει σήμερα, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Η Ουκρανία αντιστάθηκε ενάντια στις προβλέψεις. Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ενταχθεί στο δυτικό στρατόπεδο και σε αυτό του ΝΑΤΟ. Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν αποτελεί πλέον άμεση απειλή για το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν δεσμό υποτέλειας με την Κίνα. Έβαλε τον εαυτό της σε μια κατάσταση στρατηγικής ήττας», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.


Πηγή