Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γέμισε τη Μόσχα με αφίσες του τσάρου Νικόλαου Β

Σε διάφορες περιοχές της Μόσχας εμφανίστηκαν διαφημιστικές αφίσες με αποσπάσματα από την αλληλογραφία που τσάρου Νικόλαου Β προς την σύζυγό του αυτοκράτειρα Αλεξάντρα Φιόντοροβνα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το τμήμα της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι αρμόδιο για τις κοινωνικές σχέσεις και τις επαφές με τα ΜΜΕ.

Στις διαφημιστικές αφίσες αναγράφονται αποσπάσματα από το προσωπικό ημερολόγιο της αυτοκράτειρας Αλεξάντρα Φιόντοροβνα, και τις επιστολές που έστελνε στον σύζυγό της τσάρο Νικόλαο Β’. Τα αποσπάσματα αυτά που αναφέρονται στην αγάπη, τον γάμο και την οικογενειακή ευτυχία και αναγράφονται στις αφίσες, αποτελούν μέρος «του προγράμματος που προωθεί η Εκκλησία, με τίτλο «Ο Νικόλαος Β’ και η Αλεξάντρα Φιόντοροβνα. Λόγια αγάπης». Στόχος του προγράμματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι να εμπεδώσει τις αξίες της οικογένειας στην ρωσική κοινωνία, και να ενημερώσει σωστά τον κόσμο για την ζωή της τσαρικής οικογένειας.

«Στην διάρκεια εκατό και πλέον ετών η προσωπική ζωή της οικογενείας των τελευταίων Ρομανόφ, υπήρξε στόχος διαφόρων μυθευμάτων και παραποιήσεων», δήλωσαν στο πρακτορείο Interfax οι αρμόδιοι του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι « Η πραγματική ιστορία της συζυγικής τους ζωής , βασισμένης στην πίστη, την αγάπη και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τις οικογενειακές σχέσεις των συγχρόνων μας».

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των RIa Novosti και Interfax που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αφίσες αυτές. Το γραφείο τύπου του Τμήματος Διαφήμισης και ΜΜΕ του Δήμου της Μόσχας, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι «οι αφίσες τοποθετούνται από τον ιδιοκτήτη των διαφημιστικών σταντ με βάση τις εμπορικές συμφωνίες που ο ίδιος κάνει» και πως «η διυπηρεσιακή επιτροπή της κυβέρνησης της Μόσχας δεν θεωρεί τον εν λόγω πρόγραμμα συνιστά διαφήμιση κοινωνικού περιεχομένου».

localStorage.clear();


Πηγή