Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η φονικότερη βομβιστική επίθεση συγκλονίζει τη Δαμασκό

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα στη Δαμασκό προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων κυρίως γυναικών και παιδιών, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Είναι η φονικότερη βομβιστική επίθεση που συγκλονίζει τη Δαμασκό, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας τζιχαντιστών τον Μάρτιο.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην ανατολική συνοικία Μπαμπ Τούμα της πρωτεύουσας, κοντά στην Παλιά Πόλη, και ήταν ένα από τα τρία παγιδευμένα οχήματα που επρόκειτο να ανατιναχθούν σε σημεία της πρωτεύουσας που ήταν γεμάτα από κόσμο σήμερα, Κυριακή, πρώτη ημέρα επιστροφής στη δουλειά μετά τις διακοπές για τη μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ-Φιτρ.

Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν και κατέστρεψαν τα άλλα δύο αυτοκίνητα, εμποδίζοντας έτσι τους βομβιστές να φθάσουν στους στόχους τους, διαφορετικά ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

localStorage.clear();


Πηγή