Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η φωλιά των κουνελιών «έκρυβε» στα σπλάχνα της ένα μεγάλο μυστικό

Τι μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα της μια φωλιά κουνελιού; Λογικά θα κρύβει… κουνέλια. Μπορεί όμως να κρύβει και μια ιστορία που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Μια ιστορία που η αίγλη της και το μυστήριο της μπορεί ακόμα και σήμερα να εξάπτει την φαντασία.

Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και σε μια φαινομενικά συνηθισμένη φωλιά κουνελιού σε ένα αγρόκτημα του Μπέρμιγχαμ η οποία διαπιστώθηκε πως έκρυβε μια στοά Ναϊτών Ιπποτών!

cave1

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, οι σπηλιές Caynton, κοντά στο Shifnal του Shropshire, χρησιμοποιήθηκαν από τους οπαδούς των Ναϊτών Ιπποτών τον 17ο αιώνα.

cave2

Μόλις ένα μέτρο κάτω από την γη, η στοά φαίνεται να είναι άθικτη δομικά και ο επιστημονικός ιστότοπος Historic England αναφέρει ότι χτίστηκε στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα – εκατοντάδες χρόνια μετά την διάλυση του τάγματος των Ναϊτών.

cave3

Αν και εξωτερικά φαίνεται μόνο μια μικρή τρύπα στο έδαφος, χωμένη μέσα στα φυτά, ακριβώς από μέσα ξεκινούν τεράστιοι δαιδαλώδεις διάδρομοι που οδηγούν σε πολύ ψηλές αίθουσες τελετουργιών, γεγονός που τονίζει ακόμα περισσότερο το δέος που προκαλεί η Στοά.

Πηγή: independent.co.uk


Πηγή