Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Θεοδωράκης: Μείζον θέμα το έργο της Πατρών-Πύργου

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα στην Πάτρα είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το έργο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της συνάντησης, «το έργο της Πατρών – Πύργου είναι μείζον θέμα και το κομματικό κράτος των Αθηνών πρέπει να καταλάβει, ότι η λύση δεν βρίσκεται στα περισσότερα υπουργεία, στις περισσότερες γενικές γραμματείες και στην ενίσχυση του κομματικού κράτους».

Η λύση, όπως πρόσθεσε, «βρίσκεται στην ενίσχυση της περιφέρειας, διότι τα μικρά και μεγάλα έργα στην περιφέρεια, είναι αυτά που θα βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση». Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό του κόσμου, είμαστε στο πλευρό του περιφερειάρχη, ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλους σε αυτή την υπόθεση.»

Ακόμη, ανέφερε ότι «είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας για να δοθεί τέλος, σε μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα και να σχίσουμε αυτή τη μελανή σελίδα», συμπληρώνοντας. πως «περνάνε τα χρόνια, αλλά ο κόσμος δεν βλέπει να γίνεται τίποτα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για την Πατρών – Πύργου», αφού όπως συμπλήρωσε, «είναι ένα έργο ζωτικής και αναπτυξιακής σημασίας για την Δυτική Ελλάδα, το οποίο έχει μπει σε νέα περιπέτεια».

Στην συνέχεια, ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε, ότι «είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται η Δυτική Ελλάδα, διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε κωλυσιεργίες και χρονικές μετατοπίσεις, που βάζουν σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του έργου».

Όπως συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης, «πρέπει να συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, ότι η συγκεκριμένη οδός είναι εθνικής σημασίας και πολιτικής αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, γιατί έχει περάσει με νόμο στη Βουλή το 2013» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική διεκδίκηση».


Πηγή