Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θεοδωράκης: Όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα μας έκαναν πιο αποφασιστικούς

«Όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητά μας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του κόμματος. Και πρόσθεσε: «Είμαστε, λοιπόν, αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις εθνικές εκλογές και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες την επόμενη μέρα και να προτείνουμε αληθινές λύσεις στον ελληνικό λαό, όχι με τον ίδιο παλιό παλαιοκομματικό τρόπο που επιλέγουν τα κόμματα εξουσίας»,

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, γιατί νιώθουμε όλοι έναν θυμό και ο θυμός μπορεί να εξελιχθεί σε μία αποφασιστική δράση», επισημαίνοντας ότι «νιώθουμε θυμό για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, νιώθουμε θυμό για την επίθεση που δέχεται για άλλη μία φορά το Ποτάμι».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Όσον αφορά στο ζήτημα της Συμφωνία των Πρεσπών και την στάση του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι νομίζω ότι είναι το μόνο καθαρό κόμμα σε αυτή την υπόθεση, γιατί είναι το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρη άποψη, σε ανύποπτο χρόνο, για τη συμφωνία με τους γείτονές μας.»

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «το Ποτάμι είχε πει από το 2014 ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και μόλις εμφανίστηκε η τελευταία προσπάθεια, είπαμε ότι εμείς δεν θα δειλιάσουμε απέναντι στους λαϊκιστές, τους εθνικιστές και τους πατριδοκάπηλους».

«Εμείς» συνέχισε, «δεν αλλάξαμε άποψη ποτέ» και συμπλήρωσε: «Όλοι αυτοί που άλλαξαν άποψη, θα πρέπει να μας πουν και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό γιατί άλλαξαν άποψη. Θυμίζω ότι τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατ εποχές είχαν υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία και ξαφνικά για κάποιο λόγο ένα αόρατο χέρι τους έσπρωξε σε ένα όχι, εθνικολαϊκίστικο. Πρέπει να δώσουν μία απάντηση στον ελληνικό λαό γιατί άλλαξαν άποψη».

Μάλιστα, όπως είπε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για το ίδιο θέμα, «όταν ξεκίνησε η ιστορία με τις Πρέσπες, οι μισοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι πρέπει να δοθεί λύση και έλεγαν ότι αν δώσουν μία λύση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό θα το ψηφίσουμε και αν είναι και erga omnes απολύτως θα το ψηφίσουμε.»

«Όλοι αυτοί», πρόσθεσε «κάποια στιγμή άλλαξαν άποψη και πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό γιατί αποφάσισαν το δρόμο του διχασμού, γιατί δίχασαν την ελληνική κοινωνία, γιατί είπαν ψέματα στην ελληνική κοινωνία και γιατί προσπάθησαν να βγάλουν από ένα εθνικό θέμα κομματικό όφελος.»

«Δεν πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής»

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, περί αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «για το Ποτάμι δεν είναι τα καλά και συμφέροντα, για αυτό ακριβώς είπα από την πρώτη στιγμή τολμηρά, ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να δώσουν τη δυνατότητα σε τρεις βουλευτές να συστήνουν κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα με δανεικούς βουλευτές».

«Μπορεί για κάποιους να ακούγεται λίγο παράλογο, ότι για άλλη μία φορά δεν υποστηρίζουμε κάτι που μας συμφέρει, αλλά για εμάς οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα την ώρα, ανάλογα την ημέρα, ανάλογα τον άνεμο», επισήμανε στη συνέχεια. «Θα επιμείνουμε να δουλεύουμε και έξω από τη Βουλή και μέσα στη Βουλή για αυτά που θεωρούμε σημαντικά», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, δήλωσε ότι «η Ελλάδα για άλλη μία φορά είναι όμηρος της μικροπολιτικής της μικροπολιτικής, διότι από τη μία έχουμε μία κυβέρνηση που εξαντλεί το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας κάνοντας πολιτική υπέρ του Μαδούρο και από την άλλη έχουμε μία αντιπολίτευση, η οποία κάνει επαναστατική πολιτική στη Βουλή και τα προβλήματα τρέχουν στην οικονομία, στην αγορά και η κοινωνία προσπαθεί να βρει απαντήσεις».

«Το Ποτάμι θα επιμείνει να διαφέρει από όλους τους άλλους. Θα επιμένουμε να λέμε τα σημαντικά και όχι τα ασήμαντα κομματικά ως σημαντικά», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή