Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση της αστυνόμευσης στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και την προώθηση της επίλυσης ζητημάτων που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη μεσημεριανή επίσκεψή του στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου και στο αστυνομικό τμήμα του Ευόσμου.

«Επιλέξαμε, στην επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη, να έρθουμε στον Εύοσμο, ύστερα από πρόταση του υφυπουργού (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη. Η επίσκεψη συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον και την προτεραιότητα της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι ο δεύτερος σε μέγεθος, μετά τον δήμο της Θεσσαλονίκης, έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με πάρα πολύ νεανικό πληθυσμό […] Θα γίνει πράξη η αύξηση της αστυνομίας στην περιοχή για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών με μια πρόσθετη περιπολία από το αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη ότι επιδιώκεται, σε συνεργασία με τον υφυπουργό κ. Καλαφάτη, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την αστυνομία της Θεσσαλονίκης, «να δοθεί γρήγορα μια θετική λύση» στο πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής, στο κτιριακό πρόβλημα του τοπικού αστυνομικού τμήματος. «Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, ο κ. Καλαφάτης θα αναλάβει τον περαιτέρω συντονισμό της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης με την αστυνομία της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει αυτή «τη στενή και δημιουργική συνεργασία» για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που σύσσωμη η φυσική και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται εδώ, στην καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης για να λύσει επιτόπου προβλήματα».

«Η παρουσία και η άμεση αντίδραση του υπουργού δείχνει και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει πραγματικά, σε σταθερές βάσεις, σε πρώτη προτεραιότητα, το ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης και ευχαρίστησε τον υπουργό για την επίσκεψη, επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση και για το κτιριακό του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Νωρίτερα, στο δημαρχείο, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με το δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο κ. Καλαφάτης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα αστυνόμευσης, μορφές εγκληματικότητας στην περιοχή και τρόποι αντιμετώπισης τους.

«Το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας βαίνει μειούμενο, υπάρχουν όμως μεμονωμένα περιστατικά, που αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του δήμου. Προσβλέπουμε στη βοήθεια της κυβέρνησης και πιστεύω ότι θα την έχουμε, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού, στο μεγάλο αυτό θέμα της ασφάλειας του πολίτη», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, μετά τη συνάντηση.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών και τα στελέχη της ΕΛΑΣ, επισκέφθηκε και το αστυνομικό τμήμα Ευόσμου, στην οδό Νυμφαίων.


Πηγή