Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου

Παρέμβαση με ανάρτησή του στα social media έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με την κατασκευή νέας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός έγραψε:

«Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την οποία ήδη κάνουμε πράξη».

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της παρουσίας της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών από μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Το άσυλο ανήκει σ’ όλο τον λαό», ήταν το σύνθημά τους.

Σύμφωνα με το thestival, η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τις εργασίες στον χώρο που στέγαζε την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» η οποία εκκενώθηκε την Πρωτοχρονιά.

Έξω από τη ΣΘΕ έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης.


Πηγή