Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Θεοχαρόπουλος για Κεντροαριστερά: Πράξεις, όχι άλλες συζητήσεις

«O κόσμος της Kεντροαριστεράς έχει κουραστεί από τις ατελείωτες συζητήσεις και τις ατέρμονες διαβουλεύσεις. Επιτέλους χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις. Ο χώρος χρειάζεται δύο στοιχεία, ενότητα και ανανέωση. Να πάμε όλοι μαζί χωρίς την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Έχουμε δεσμευθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το 2017 να προχωρήσουμε σε ένα ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης, όπου θα συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να συνδιαμορφώσουμε την πορεία του προοδευτικού χώρου. Θέση μου, το συνέδριο να γίνει στις αρχές της άνοιξης του 2017, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μετά το συνέδριο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με ανοιχτή διαδικασία, όπως έχει περιγραφεί από τις αρχές του 2016», προσθέτει.

Σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά: «Πράγματι, συναντήθηκα πρόσφατα με τον Γιώργο Παπανδρέου και είχαμε μία εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και για την Κεντροαριστερά. Η σταθερή μου θέση ότι απαιτείται ενότητα αφορά βεβαίως και το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο της Κεντροαριστεράς, απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».

«Να αφήσουμε όλοι στην άκρη τις ιστορικές αντιπαλότητες, τις βεβαιότητες του παρελθόντος και να βάλουμε όλοι μπροστά το κρίσιμο: Το ότι χρειάζεται η χώρα μία ισχυρή προοδευτική παράταξη χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς αυταπάτες, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, έναν ισχυρό εκπρόσωπο της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στη χώρας μας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, ώστε να γίνει η χώρα μας επιτέλους μία κανονική χώρα της ΕΕ», καταλήγει ο κ. Θεοχαρόπουλος.


Πηγή