Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο μέσα στο δικαστήριο με έναν τραυματία και 4 συλλήψεις

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε το αίθριο του Εφετείου Θεσσαλονίκης όταν δύο ομάδες ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός που επιχείρησε – μαζί με συναδέλφους του – να χωρίσει τις δύο συμπλεκόμενες ομάδες.

Αφορμή για το πρωτοφανές περιστατικό στάθηκε ποινική υπόθεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αφορούσε αιματηρό επεισόδιο το οποίο διαδραματίστηκε το 2013 στον Κορινό Πιερίας με κατηγορούμενους πατέρα και γιο.

Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου ήταν ηλεκτρισμένη με εκατέρωθεν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, από τη μία πλευρά και του θύματος, από την άλλη.

Αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης εντός των δικαστηρίων είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας, αλλά ούτε αυτός ήταν αρκετός να αποτρέψει αυτό που ακολούθησε ύστερα από τους συνεχιζόμενους διαξιφισμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες οι «θερμόαιμοι» ήρθαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια δεκάδων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που έκαναν λόγο για «άγριο ξύλο».

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και μόνο τότε ηρέμησαν τα πνεύματα και επιβλήθηκε η τάξη. Εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε να κρατηθούν τέσσερις εκ των συμπλεκόμενων, οι τρεις για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίων κι ο τέταρτος επιπλέον για απλή σωματική βλάβη καθώς τραυμάτισε τον αστυνομικό που επενέβη με συναδέλφους του για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή