Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες πασχαλινές λαμπάδες στις βιτρίνες -Αύξηση στις πωλήσεις, οι τιμές [εικόνες]

Με την αρχή της Σαρακοστής έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες πασχαλινές λαμπάδες στις βιτρίνες της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα με αυξητικές τάσεις ξεκίνησαν οι πωλήσεις των λαμπάδων για το Πάσχα, στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr ο Αλέξης Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με λαμπάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει αρκετή κίνηση σε σχέση με πέρσι και ιδίως τον Φεβρουάριο υπήρξε αύξηση 15% – 20% πάνω. Καθημερινά από τον Φεβρουάριο δίνουμε 30 με 40 κομμάτια, οπότε ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζεται για το Πάσχα».

Λαμπάδες-σχόλιο στην επικαιρότητα

Φέτος τις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων έχει μονοπωλήσει η λαμπάδα σούσι, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα αλκοολούχα ποτά και πιο συγκεκριμένα η λαμπάδα μπουκάλι ρετσίνα Φυσικά, από τις επιλογές δεν λείπουν οι αντλίες βενζίνης, αλλά και το φυσικό αέριο, που απασχολεί την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών, λόγω της ανοδικής τους τάσης.

Οι «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου -Το γλυπτό «στολίδι» της Θεσσαλονίκης, σήμα κατατεθέν της παραλίας

Το τερμάτισαν στον Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης: Το καρναβαλικό άρμα ήταν νεκροφόρα και το θέμα… κηδεία [βίντεο]

«Το «αγαπημένο» των καταναλωτών μέχρι στιγμής είναι το σούσι! Μετά, τα παγωτά και η ρετσίνα κατά βάση. Συνολικά φέτος έχουν δημιουργηθεί περίπου 300 νέοι κωδικοί, ενώ η κίνηση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Όταν τελείωσαν τα Χριστούγεννα και βάλαμε στη βιτρίνα τις λαμπάδες δουλέψαμε αρκετά με τουρίστες, που ουσιαστικά τους άρεσε το concept, ιδίως με τα ποτά – λαμπάδες» συμπληρώνει στο GRTimes.gr o κ. Γεράκης.

Oι τιμές των λαμπάδων

Όσον αφορά τις τιμές ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται σε χονδρική και λιανική πώληση λαμπάδων, σημείωσε πως οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί καθόλου σε σχέση με πέρσι, εκτός από μερικούς κωδικούς, οι οποίοι είναι με γυαλί, όπως ο «φρέντο». «Η τιμή του γυαλιού διπλασιάστηκε, οπότε οι λαμπάδες που περιέχουν γυαλί, έχουν ανέβει τιμολογικά. Οι περισσότερες λαμπάδες κυμαίνονται γύρω στα 10 ευρώ με την ακριβότερη να πωλείται στα 20 ευρώ».

Ακριβοτερες είναι οι λαμπάδες με γυαλί
Ακριβοτερες είναι οι λαμπάδες με γυαλί
Λαμπάδες cup cake
Λαμπάδες cup cake

Εξαγωγές σε λαμπάδες

«Κινητικότητα υπάρχει και με καταστήματα που έχουμε συνεργασία ανά τον κόσμο, ωστόσο τα πράγματα έχουν ζορίσει, λόγω των υψηλών μεταφορικών. Θα στείλουμε αυτή την περίοδο δύο δέματα στην Αυστραλία, συνολικά 30 κιλών και τα μεταφορικά είναι πάνω από 500 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνεργασίες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε Νιου Τζέρσεϊ (ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία) να μας απορρίπτουν, εξαιτίας των μεταφορικών» πρόσθεσε ο Αλέξης Γεράκης.

Λαμπάδες αντλίες βανζίνης
Λαμπάδες αντλίες βανζίνης
Λαμπάδα ποτό
Λαμπάδα ποτό

Πηγή