Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θετικά τα πρώτα μηνύματα των φορέων για το νομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας

Με παρατηρήσεις, προτάσεις, επισημάνσεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους, να είναι θετικοί, ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε ναυτιλιακά θέματα και την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοϊα.

Στη πλειονότητά τους, οι φορείς έκαναν λόγο για ρυθμίσεις που λύνουν χρόνια προβλήματα και διευκολύνουν την εκτέλεση έργων στα λιμάνια και τις γενικές ζώνες.

Από την πλευρά τους, τόσο ο ταμίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κωνσταντίνος Γαργάτης όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ ΟΠΟΤΤΕ Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης ζήτησαν να ισχύσει έκπτωση 50% σε όλα τα ακτοπλοϊκά ναύλα για τις κοινωνικές ομάδες που ζουν σε νησιά.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικών Ναύλων Αθανάσιος Βαγγελάκης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εντάσσεται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Την πλήρη στήριξή τους στο άρθρο που αφορά τη συλλογή και τη διαχείριση αποβλήτων στα λιμάνια, εξέφρασαν οι φορείς – ανάμεσα του ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Παναγιώτης Ιάσων Αγγελόπουλος.

localStorage.clear();


Πηγή