Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θύμα χάκερ αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών ειδών

Θύμα κυβερνοπειρατών έπεσε η αμερικάνικη εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour και συγκεκριμένα μία από τις θυγατρικές της, η MyFitnessPal.

Η επίθεση των χάκερ είχε σαν αποτέλεσμα να κλαπούν τα δεδομένα 150 εκατομμυρίων χρηστών. Η κλοπή των δεδομένων έγινε στο τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά έπεσε στην αντίληψη της MyFitnessPal στις 25 Μαρτίου. Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και κώδικες προστασίας και password.

«Η Under Armour ειδοποιεί τους χρήστες της MyFitnessPal, την εφαρμογή της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της διατροφής, για ένα πρόβλημα ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κυβερνοπειρατές δεν είχαν πρόσβαση σε νούμερα κοινωνικής ασφάλισης ή στοιχεία διπλωμάτων οδήγησης, ενώ τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών γλίτωσαν επίσης διότι εντάσσονται σε χωριστό «φάκελο».

Η Under Armour προσέλαβε εταιρεία κυβερνοασφάλειας για τη διεξαγωγή έρευνας, συνεργάζεται ήδη με τις Αρχές και ζητεί από τις χρήστες να αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν τα password των λογαριασμών τους.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 3,14% στα 13,90 δολάρια κατά το κλείσιμο της Wall Street.

localStorage.clear();


Πηγή