Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ικανοποίηση και προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο για τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας λόγω κορονοϊού

Ικανοποίηση και προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο για τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας λόγω κορονοϊού

Με αφορμή την τρίτη δέσμη μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου αλλά εξέφρασε και προβληματισμούς. Ο κ. Καφούνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και  εξειδικεύτηκαν σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς κρίνονται ιδιαίτερα θετικά και κάλυψαν, σε πρώτη φάση, το μεγαλύτερο ποσοστό των βασικών αιτημάτων που κατατέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η προσθήκη στα μέτρα στήριξης σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων που πλήττονται είναι ικανοποιητική και αποκλιμάκωσε τον φόβο μη κάλυψης των απαραίτητων βασικών αναγκών όσων κινούνται στο χώρο του εμπορίου και του επιχειρείν. Ειδικότερα, θετική είναι η πρόβλεψη καταβολής επιδόματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους επιτηδευματίες, αλλά απομένει να διερευνηθεί η δυνατότητα καταβολής επιδόματος στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και με άλλες μορφές εταιριών.

Τέλος, μένει να διευκρινιστεί το θέμα της διαχείρισης των επιταγών, που για πολλούς κλάδους αποτελεί βασική απειλή για το μέλλον τους, καθώς και να διερευνηθεί περαιτέρω τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει το 60% των μισθωμάτων που του αναλογούν, λόγω συνολικά υψηλού κόστους ενοικίων και μηδενικών εσόδων.

Ελπίζουμε τα μέτρα να συμβάλουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας όσο διαρκεί η κρίση και όλοι μαζί να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα, όπου η στήριξη και η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το επιχειρηματικό μέλλον της χώρας μας».


Πηγή