Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ιλχάν Αχμέτ για δήλωση Αθανασίου: Αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο μουσουλμάνων βουλευτών

Απάντηση στις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου, αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη, παρακολούθησης βουλευτών, έδωσε μέσω Twitter, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για αν είναι νόμιμο να παρακολουθούνται βουλευτές, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους μουσουλμάνους βουλευτές, κάτι που έφερε την άμεση αντίδραση του πράσινου βουλευτή Ροδόπης, ό οποίος τόνισε στην ανάρτησή του πως «Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών.

Χαράλαμπος Αθανασίου: Υπέρ των παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφαλείας -Το παράδειγμα που έφερε

Χαράλαμπος Αθανασίου: Να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ -Να παραιτηθεί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης.

Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Φυσικά, ανακοίνωση για την επίμαχη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με την Κουμουνδούρου να ζητά την παραίτηση του κ. Αθανασίου, ενώ από τη Χαριλάου Τρικούπη ζητούν τη παραπομπή του, με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, στα αρμόδια όργανα του κοινοβουλίου.


Πηγή