Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ιράκ: Με βίαιο τρόπο τερματίστηκαν οι διαδηλώσεις

Άνδρες της επίλεκτης Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Ιράκ αναπτύχθηκαν στην πόλη Νασιρίγια, στον νότο, όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες Σάββατο με δυνάμεις ασφαλείας, διαλύοντας συγκεντρωμένους πολίτες ξυλοκοπώντας τους και προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην τοπική αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Άντελ Άμπντουλ Μάχντι διέταξε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να αναπτυχθεί επίσης στους δρόμους της Βαγδάτης και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να τερματίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησής του, είπαν δύο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι δύο πηγές ανέφεραν ότι εστάλη διαταγή του Άμπντουλ Μάχντι στον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.

Την 1η Οκτωβρίου ξέσπασε νέα σοβαρή κοινωνική και πολιτική κρίση στο Ιράκ, με συνεχείς διαδηλώσεις που έχουν κεντρικό αίτημα την «πτώση του καθεστώτος». Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα εκτεταμένα βίαια επεισόδια, με τουλάχιστον 10 να χάνουν τη ζωή τους χθες Σάββατο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή