Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ισπανία: Θετικοί σε κορωνοϊό 68 γιατροί και νοσηλευτές σε ΜΕΘ -Είχαν συμμετάσχει σε χριστουγεννιάτικο πάρτι | ΚΟΣΜΟΣ

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 68 γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται σε ΜΕΘ νοσοκομείου στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας, έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Όπως ανακοίνωσαν οι Υγειονομικές Αρχές, τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου στην πόλη της Ανδαλουσίας υποβλήθηκαν σε τεστ, τα οποία βγήκαν θετικά. Ακόμη, ανέφεραν ότι ερευνούν την πηγή της μόλυνσης.

Πρόσθεσαν, όμως, ότι και οι 68 συμμετείχαν την 1η Δεκεμβρίου σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Συνολικά στο πάρτι αυτό παρέστησαν 173 άνθρωποι.

Ισπανία: Εγκρίθηκε σχέδιο 1,47 δισ. δολαρίων για επενδύσεις στην ιατρική τεχνολογία

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Ισπανία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από χώρες της νότιας Αφρικής έως τις 15 Δεκεμβρίου

Όσοι προσβλήθηκαν από την Covid-19, είχαν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου ή είχαν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, ανέφερε η ίδια πηγή. Μια άλλη πιθανή πηγή της μόλυνσης ενδέχεται να ήταν το μεγάλο γεύμα που παρατέθηκε για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Όσοι μολύνθηκαν έχουν ήπια συμπτώματα.

Οι Αρχές της Ανδαλουσίας συνέστησαν στους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να μην συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα πάρτι.

Στο μεταξύ, στις Βαλεαρίδες Νήσους, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. Οι τρεις ασθενείς είναι ένας πατέρας που έφτασε πρόσφατα στην περιοχή και μόλυνε δύο μέλη της οικογένειάς του ενώ ο τέταρτος είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Συνολικά, στην Ισπανία έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα εννέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.


Πηγή