Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ιταλία: Θρίαμβος της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές των δύο πολυπληθέστερων περιοχών

Οι προβολές επί πραγματικών ψήφων επιβεβαιώνουν τα ποσοστά των exit poll για νίκη της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές των δύο πολυπληθέστερων περιοχών της Ιταλίας.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Λάτιο και Λομβαρδία, με πρωτεύουσα την Ρώμη και το Μιλάνο, αντίστοιχα, στις οποίες τα exit poll έδειχναν άνετη νίκη της συντηρητικής συμμαχίας.

Βάσει των προβολών, ο κεντροδεξιός απερχόμενος περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, επανεκλέγεται με ποσοστό 54,4%, ενώ ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερφραντσέσκο Μαγιορίνο συγκεντρώνει ποσοστό 33,3%.

Ιταλία-exit poll: Άνετη υπεροχή της συντηρητικής συμμαχίας στις περιφερειακές εκλογές Ρώμης και Μιλάνου

Στην περιφέρεια Λάτσιο, της ιταλικής πρωτεύουσας, ο συντηρητικός υποψήφιος Φραντσέσκο Ρόκα (υποστηριζόμενος από τη Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας) βρίσκεται στο 51,4%. Ο δε κεντροαριστερός Αλέσιο Ντ’Αμάτο, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων, στηρίχθηκε από το 35,3% των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο αυξάνει την ενότητα της κεντροδεξιάς και ενισχύει το έργο της κυβέρνησης», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι. Προβληματική παράμετρος των τοπικών αυτών αναμετρήσεων, ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων: στην περιφέρεια της Ρώμης περιορίσθηκε στο 37,2% και στην Λομβαρδία στο 41,6%.


Πηγή