Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κίεβο: Περίπου 400.000 Ρώσοι δρουν στην επικράτεια της Ουκρανίας

Περίπου 400.000 Ρώσοι είναι ανεπτυγμένοι το τρέχον διάστημα στην επικράτεια της Ουκρανίας, τουλάχιστον κατά τους υπολογισμούς της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Κιρίλο Μπούντανοφ δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση πως εξ αυτών, 370.000 είναι μέλη του τακτικού στρατού. Επιπλέον, έκανε λόγο για 20.000 μέλη της Ρωσικής Φρουράς, επίλεκτης παραστρατιωτικής δύναμης, και περίπου 7.000 μισθοφόρους ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Βάγκνερ του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Κατά τον κ. Μπούντανοφ, ελάχιστοι ξένοι συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας. «Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να φέρουν ξένους να πολεμήσουν. Αντ’ αυτού, υιοθέτησαν την προσέγγιση της αντικατάστασης των απωλειών με κατάδικους», υποστήριξε.

Ουκρανία: Σχεδόν 200.000 οι ρωσικές απώλειες στο πόλεμο

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δεν θεωρεί πως οι Ρώσοι έχουν επαρκή αριθμό στρατιωτών στο πεδίο για να εξαπολύσουν επιθετικές επιχειρήσεις. Λέει πως το ρωσικό επιτελείο μοιάζει να δίνει την έμφαση στην προετοιμασία για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν καταληφθεί.

Το Κίεβο διατείνεται ότι οι απώλειες της Ρωσίας αφότου άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022 είναι λίγες λιγότερες από 200.000. Δεν είναι σαφές αν ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους νεκρούς, ή αν συμπεριλαμβάνει τους τραυματίες.

Ούτε το ένα ούτε το άλλο μέρος στη σύρραξη δημοσιοποιούν αναλυτικά στοιχεία για τις απώλειές τους στον πόλεμο.


Πηγή