Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Καιρός: Άνοιξη την 25η Μαρτίου, μέχρι 22°C στην Αττική -Πώς θα επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες οι ψυχρές μάζες

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καθώς η βαρυχειμωνιά του προηγούμενου διαστήματος αποτελεί παρελθόν.

Η εορτασμοί της της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν με ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή. Το βαρύ κρύο αποχαιρετά τη χώρα και πλέον ο καιρός «μαλακώνει» για τα καλά.

Το Σάββατο (26/3) και την Κυριακή (27/3) τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, καθώς επίσης οι τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Παρόλα αυτά, γενικά το σκηνικό θα είναι ανοιξιάτικο.

ΕΜΥ: Ο καιρός την 25η Μαρτίου ανά περιοχή

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Λίγες τοπικές βροχές στη Θράκη το απόγευμα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη Θράκη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ όμως θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.
  • Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων, στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Μέχρι και 22 βαθμούς Κελσίου την 25η Μαρτίου στην Αττική

Από την πλευρά του, το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει για την Παρασκευή 25 Μαρτίου ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας. Άνοδος της θερμοκρασίας με μέγιστες που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 21, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα Δωδεκάνησα, 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αρναούτογλου: Πώς θα επηρεάσουν τον καιρό οι ψυχρές αέριες μάζες

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με τη σειρά του, προβλέπει άνοιξη, καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας την Παρασκευή 25η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα. Από το πρωί θα επικρατεί λιακάδα παντού με καλή ορατότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Κάποια σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι σε Θράκη και ίσως το βράδυ ίσως βρέξει για λίγο.

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης θα επικρατεί ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Ο υδράργυρος θα «γράψει» από 6 έως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο (26/3) επίσης ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, ωστόσο, να προβλέπει ότι θα αλλάξει η θερμοκρασία, λόγω των βόρειων/βορειοανατολικών ανέμων στα ανατολικά της χώρας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή (27/3) ο καιρός θα χαλάσει στη δυτική Ελλάδα με μουντό σκηνικό και στις βορειοδυτικές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά στις περιοχές που είχε ψυχράνει την προηγούμενη ημέρα.

Τη Δευτέρα (28/3), θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες βροχές που θα «περπατήσουν» από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα ανοίξει ο καιρός και την Τρίτη (29/3), παρά το γεγονός ότι κάποια σύννεφα θα παραμείνουν λίγο πιο πυκνά στα βόρεια, που ίσως φέρουν και βροχές -ίσως και λασποβροχές.

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Τετάρτη 30/3/22

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο 26 Μαρτίου, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου, στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Πηγή