Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Καιρός: Καταιγίδες τις επόμενες ώρες στην Αττική -Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς έρχονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των ειδικών για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας επανέρχονται, αν και θα είναι ασθενούς και μέτριας έντασης. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών-μεταμεσονύκτιων ωρών προς το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Αρναούτογλου: Αναμένονται βροχές από τη δυτική Ελλάδα

«Mεγάλη προσοχή το επόμενο πενθήμερο για τους φίλες/φίλοι που μας παρακολουθούν από την κεντροβορειοδυτική Ευρώπη όπου αναμένονται επικίνδυνες ριπές ανέμων κατά διαστήματα», έγραψε στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην πρόγνωσή του για την Πέμπτη, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως από τη δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές, που ήδη έχουν ξεκινήσει, να κινηθούν νοτιοανατολικά, περνώντας και από την Αττική κατά τη διάρκεια των νυχτερινών-μεταμεσονύκτιων ωρών προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, δηλώνοντας ο καιρός θα κυλήσει πολύ ομαλά σε γενικές γραμμές.

Έτσι, στην Αττική, στην κεντρική και νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχει άστατο καιρό με τις βροχές να παραμένουν ως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές, στην Πελοπόννησο, σχεδόν σε όλη τη Στερεά και την Εύβοια, τις Σποράδες», τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες: Ποιες περιοχές θα «πληγούν» -Φαινόμενα και στην Αττική [χάρτης]

meteo: Στους -6,3 βαθμούς η θερμοκρασία το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα-Oι οκτώ πιο κρύες περιοχές

Καλλιάνος: Επανέρχονται οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Την Πέμπτη επανέρχονται οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα είναι ασθενούς και μέτριας έντασης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Αναλυτικότερα, στα κεντρονότια τμήματα των Επτανήσων και στην Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές. Βροχές κατά περιόδους θα σημειωθούν στα κεντροανατολικά της Στερέας Ελλάδας, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στα κεντροανατολικά τμήματα της Μακεδονίας μέχρι και την Θράκη.

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά διαστήματα στο Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας. Μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό θα σημειωθούην στις περιοχές των βορειότερων Επτανήσων, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερέα Ελλάδα και την Μακεδονία. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ νοτιάδες θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από βοριάδες θα στραφούν σε νοτιάδες το μεσημέρι και θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Στη δυτική Ελλάδα βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις και τη νύχτα βροχές.
  • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και από αργά το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από νωρίς το βράδυ βροχές.
  • Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές κυρίως σε δυτική και κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο μέχρι το βράδυ και, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από αργά το απόγευμα μέχρι και τη νύχτα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τη νύχτα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν βροχές .
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με την ίδια ένταση.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις. Βροχές από αργά το βράδυ.
  • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνοδος της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Πρόσκαιρη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.


Πηγή