Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Champions League: Μεγάλο προβάδισμα για Λίβερπουλ, 0-2 την Ίντερ -Στο τέλος το 1-1 της Μπάγερν στο Σάλτσμπουργκ [βίντεο]

Στα τελευταία λεπτά έκρυβαν τις μεγάλες συγκινήσεις τα δύο παιχνίδια της Τετάρτης (16/2) για τη φάση των «16» του Champions League.

Με δύο γκολ στο 75′ και στο 83′, η Λίβερπουλ πέρασε με σπουδαία νίκη (0-2) από το ΜΚιλάνο επί της Ίντερ, για να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League 2021-22.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε μόλις στο 90′ τη Σάλτσμπουργκ, στο ματς της Αυστρίας, έχοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί στο ζευγάρι.

Champions League: Μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Μιλάνο για τη Λίβερπουλ επί της Ίντερ

Κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, μετά το «διπλό» στο «Τζουζέπε Μεάτσα» επί της Ίντερ (2-0). Τα γκολ των Φιρμίνο και Σαλάχ στο τελευταίο 15λεπτο δίνουν τεράστιο προβάδισμα στους «κόκκινους» ενόψει της ρεβάνς στο μεγάλο αγγλικό λιμάνι στις 8 Μαρτίου.

Ο Ελιοτ σε ηλικία 18 ετών και 318 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Μερσεϊσάιντ που συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (εξαιρουμένων των αγώνων των προκριματικών). Το ρεκόρ κατείχε ο Αλεξάντερ-Αρνολντ από το 2017, όταν σε ηλικία 18 ετών και 354 ημερών αγωνίστηκε βασικός απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας. Στον πάγκο έμεινε σε όλο το ματς ο Κώστας Τσιμίκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σάλτσμπουργκ παραλίγο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη επί της Μπάγερν Μονάχου

Στο άλλο ματς της βραδιάς, Σάλτσμπουργκ και Μπάγερν άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, με τη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου στο Μόναχο να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, αν και οι Βαυαροί παραμένουν το μεγάλο φαβορί.

Ο τραυματισμός του Οκαφόρ στο 12′ έδωσε την ευκαιρία στον Αντάμου να μπει στον αγώνα και στο 21′ να ανοίξει το σκορ (ήταν το πρώτο του 20χρονου Αυστριακού στράικερ στο Champions League στην 17η συμμετοχή του) και να δώσει προβάδισμα στους πρωταθλητές Αυστρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, στο 90′ ο Κομάν έσωσε την παρτίδα για τον γερμανικό σύλλογο, στο γήπεδο που πέρυσι στην φάση των ομίλων είχε κάνει «πάρτι» (2-6).

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία της Σάλτσμπουργκ στα 7 τελευταία παιχνίδια απέναντι σε γερμανικές ομάδες (1-2-4), ενώ η Μπάγερν, η οποία προερχόταν από τη βαριά ήττα με 4-2 από την Μπόχουμ (για το πρωτάθλημα), διατηρήθηκε αήττητη για 22ο εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση (17 νίκες, 5 ισοπαλίες). Συγκεκριμένα, έχει να χάσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 και το με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»:

  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) – Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-5
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0
  • Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-1
  • Ίντερ (Ιταλία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 0-2
  • Τσέλσι (Αγγλία) – Λιλ (Γαλλία) 22/2
  • Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 22/2
  • Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Άγιαξ (Ολλανδία) 23/2
  • Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 23/2

Πηγή