Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καιρός: Μπόρες τη Μ. Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα, φθινόπωρο από Δευτέρα -Οι προβλέψεις Αρναούτογλου

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά και ανήμερα του Πάσχα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μεγάλη Παρασκευή (14/04), ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, από αύριο (13/04) οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς, εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Αίθριος ο καιρός αύριο, Μεγάλη Πέμπτη

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 21 με 23 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ύφεση των φαινομένων στα δυτικά από αργά το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και τα νότια και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι πιθανόν τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της όπου δε θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν από το βράδυ στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και αργότερα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αρναούτογλου: Ανοιξη τη Μ. Πέμπτη, μπόρες τη Μ. Παρασκευή

Ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας και ανοιξιάτικες συνθήκες την Μεγάλη Πέμπτη σε όλη την χώρα, ωστόσο την Μεγάλη Παρασκευή θα μας επισκεφτεί ένα σύστημα που θα μας φέρει μπόρες.

Ειδικότερα, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς όμως φαινόμενα. Το βράδυ θα πυκνώσουν οι συννεφιές και η θερμοκρασία αναμένεται στους 23 βαθμούς στα κεντρικά, στους 14 με 21 βαθμούς στα βόρεια και στους 21 στα νότια.

Στην Αττική, την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουμε λιακάδα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και η θερμοκρασία αναμένεται στους 10 με 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης λιακάδα από το πρωί. Το βραδάκι αραιές συννεφιές και η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε πέρασμα με συννεφιές από τα ΒΔ στα ανατολικά. Έτσι το πρωί ο καιρός θα είναι άστατος στα ΒΔ όπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Σύντομο πέρασμα με βροχές θα έχουμε και λίγο πιο ανατολικά.

Το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε επίσης συννεφιά στα Αιγαίο και θα κινείται ανατολικότερα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό.

Την Κυριακή του Πάσχα και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε στα δυτικά και ΒΔ έντονες συννεφιές αλλά ακόμη και μέχρι στα ανατολικά και τα νότια. Βροχές θα έχουμε στα Επτάνησα, στην ορεινή Θεσσαλία, στην Ευρυτανία, στην Αιτωλοακαρνανία και στη ΒΔ Πελοπόννησο, αλλά στα ΒΑ της χώρας θα έχουμε το πρωί και για λίγη ώρα επίσης βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα κινηθούν ανατολικότερα και δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και τα δυτικά και βόρεια της Αττικής.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πολλές βροχές κατά τόπους ειδικά στα κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.


Πηγή