Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καιρός: Οι βοριάδες διατηρούν το κρύο, αλλά έρχεται μίνι καλοκαίρι -Θα διαρκέσει μέχρι 28 Οκτωβρίου

Ο καιρός στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει κρύος, λόγω των βοριάδων που πνέουν στη χώρα, ωστόσο αυτό το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, το σύστημα που «χτύπησε» κυρίως την Κρήτη τις προηγούμενες κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ωστόσο οι βόρειοι άνεμοι κρατούν τις θερμοκρασίες σχετικά χαμηλά.

Παρόλα αυτά, ένα θερμό κύμα που ζέστανε την Ισπανία και τη Γαλλία τις τελευταίες ώρες, θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει και την περιοχή μας, μάλιστα κατά το χρονικό διάστημα που βρίσκεται κοντά στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Καιρός: Ηλιος αύριο, τοπικές βροχές σε Κρήτη και Εύβοια

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Τρίτη 18/10/22

Όσο για τον καιρό της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, στην Κρήτη προβλέπονται βροχές σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αττική

  • Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν στα ανατολικά και τα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις Σποράδες, την ανατολική Στερά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις, που μέχρι και το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και στην ανατολική Στερεά πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 με 22 και στη Θεσσαλία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Στην Κρήτη αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, που το απόγευμα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 και στα ανατολικά μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχει τοπικές βροχές την Τρίτη 18/10/22

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και της Εύβοιας, ενώ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα και στα βόρεια παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 24, στην Ήπειρο από 6 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά στα κεντρικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στα παράκτια τμήματα του Ιονίου θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Αρναούτογλου: Έρχεται νέο μίνι καλοκαίρι από την ερχόμενη εβδομάδα

Ενίσχυση των ανέμων προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, για τον καιρό των επόμενων ημερών, με κρύο και πάχνες που θα σχηματίζονται στα βόρεια της χώρας. Ωστόσο, το σύστημα που «χτύπησε» την Κρήτη κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και έτσι οι βροχές θα είναι τοπικές και λίγες.

Το περίεργο, όμως, είναι ότι Ισπανοί και Γάλλοι είχαν ακόμη και… 32 βαθμούς Κελσίου αυτές τις ημέρες. Το κύμα αυτό θα «περπατήσει» προς τα ανατολικά και πιθανόν να επηρεάσει την περιοχή μας, γύρω στις 26 του Οκτωβρίου, όπου ίσως έρθει άλλο ένα μίνι καλοκαίρι, λίγο πριν τον Νοέμβριο.

Για τις επόμενες ημέρες στη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, ενώ μέχρι το Σάββατο (22/10) δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, πέρα από ενίσχυση των ανέμων τοπικά.

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή 23/10/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.


Πηγή