Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σοκ οι αποκαλύψεις: Η κατάθεση της 12χρονης που αποκάλυψε τη φρίκη -Τι υποστήριξαν η μητέρα και οι 3 βιαστές

Τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο, αλλά και τα χρήματα που παραδέχθηκε ότι έλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον 53χρονο και την σύζυγό του ήταν οι κύριο λόγοι που οδήγησαν στη φυλακή την μητέρα της 12χρονης. 

Η 37χρονη κατηγορούμενη που φέρεται σύμφωνα με τις αρχές να εξέδιδε την ίδια της την κόρη, αν και αρνήθηκε την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα. Και παρά τα κλάματα και τη στήριξη των μεγαλύτερων παιδιών της και της θείας της 12χρονης, οι οποίοι κατέθεσαν υπέρ της, οι δικαστικοί λειτουργοί διέταξαν την προσωρινή της κράτηση. 

Η 37χρονη στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τους σκοτεινούς δρόμους που είχε οδηγήσει την κόρη της ο Ηλίας Μίχος. Τον χαρακτήρισε «καλοσυνάτο άνθρωπο», που κερνούσε τα παιδιά της παγωτά και πορτοκαλάδες και έδινε χαρτζιλίκι στη 12χρονη, όταν τον βοηθούσε σε καμιά ελαφριά δουλειά στο κατάστημα mini market που διατηρούσε. Ήταν «άνθρωπος εμπιστοσύνης» μέχρι που η θεία της μικρής ανακάλυψε τα  μηνύματα της 12χρονης προς τον Ηλία Μίχο με σεξουαλικό περιεχόμενο. 

«Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή.Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μου ζήτησαν να μην αναφέρω τίποτασε σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ότι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα», υποστήριξε η μητέρα της 12χρονης στην απολογία της.

Με το επιχείρημα αυτό, ότι δηλαδή έπραττε καθ’υπόδειξη των αστυνομικών για να μην κινήσει υποψίες, η κατηγορούμενη επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δέχθηκε χρήματα τόσο από τον Ηλία Μίχο όσο και από τη σύζυγό του. 

Σύμφωνα με την 37χρονη, η κόρη της της αποκάλυψε πώς ξεκίνησαν όλα. «Κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό», είπε στην ανακρίτρια και με κλάματα επέμεινε ότι δεν είχε ιδέα για τη βάναυση κακοποίηση του παιδιού της. 

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 12 ΧΡΟΝΗΣ 

Το 12χρονο κορίτσι καταθέτοντας με τη συνδρομή ειδικού παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη της μητέρας του είχε προβεί σε σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ηλία Μίχο.

Υποστήριξε ότι ο 53χρονος την πήγανε σε οίκους ανοχής και την υποχρέωνε να έρχεται σε επαφή και με τον ίδιο και πολλές φορές ακόμα και με πέντε άλλους άνδρες την ημέρα.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς σου το έλεγε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα πάμε στο μπ@@@@@@@.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ότι θα πηγαίνω εκεί και θα κάνω κάτι με άντρες. Αυτά. 

Η 12χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι έβαζαν χρήματα 20-25 ευρώ στον λογαριασμό που ανήκει στην μητέρα της, προκειμένου να βλέπουν γυμνές της φωτογραφίες.

Υποστήριξε ότι κανένας δεν είχε αντιληφθεί τη σχέση που είχε με τον Μίχο, παρά μόνο ένας αστυνομικός φίλος του είχε ρωτήσει «τι κάνεις με αυτή την μικρή;». 

Επιπλέον, το κορίτσι υποστήριξε ότι στους οίκους ανοχής φορούσε παιδικά ρούχα, στις φωτογραφίες όμως ήταν χωρίς εσώρουχα και πως ο Ηλίας Μίχος την φωτογράφιζε με ένα εσώρουχο στρινγκ. 

Σε ότι αφορά της πληρωμές, η 12χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, καθώς είχε πάψει να χρησιμοποιεί τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό. Σύμφωνα με το κορίτσι, ο Μίχος περίπου πέντε φορές είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα, την οποία είχε αφαιρέσει η μικρούλα από το πορτοφόλι της μητέρας της. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατάλαβε ποτέ η μαμά σου ότι έλειπε αυτή η κάρτα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, αφού δεν την χρησιμοποιούσε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ηλίας ήξερα να την χρησιμοποιεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ του είχα πει το pin.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν μου λες έβαζαν χρήματα στην κάρτα, τι ακριβώς έκαναν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου ζήταγαν να δώσω το IBAN.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και το IBAN πού το ήξερες εσύ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχε ένα βιβλιαράκι και έλεγε απ’ έξω τράπεζα…. Μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος το είπε αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Ηλίας μου το είπε ότι θα ξεκινούσε από GR και μετά είχε αριθμούς. 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 

Νέα προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια και οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη. 

Ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακαποθήκης, φέρεται να παραδέχεται ότι είχε κλείσει τρία ραντεβού μέσω διαδικτύου με την 12χρονη, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει πως από τα τρία ραντεβού πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δύο και έδωσε 50 με 70 ευρώ στη 12χρονη. Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε την ηλικία της ανήλικης και νόμιζε ότι ήταν 17 ετών. Συνήθιζε να επισκέπτεται ιστοσελίδες γνωριμιών και επικαλείται προβλήματα υγείας. Χθες στη ΓΑΔΑ εξετάστηκε επί μιάμιση ώρα από γιατρό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πιστοποίησε ότι ο 33χρονος αντιμετωπίζει διανοητικό πρόβλημα. 

Προβλήματα υγείας που τους καθιστούν ανίκανους να τελέσουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται φέρονται να επικαλούνται οι άλλοι δύο συλληφθέντες. 

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη μία φορά, χωρίς να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή. 

Προβλήματα υγείας επικαλείται και ο 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται την κατηγορία.  

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 

Εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με το εάν τα αδέλφια της 12χρονης έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος. Παράλληλα, ο εισαγγελέα έδωσε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της 37χρονης. 


Πηγή