Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καιρός -Σάκης Αρναούτογλου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σκόνη και αρκετή συννεφιά

Για αυξημένες θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες, με την εμφάνιση σκόνης στην ατμόσφαιρα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα υπάρχουν αραιές συννεφιές, ενώ πρωί προς μεσημέρι ίσως εκδηλωθούν βροχές στις νότιες περιοχές της Θράκης αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές.

Καιρός: Χριστούγεννα με θερμοκρασίες Πάσχα «βλέπει» ο Μαρουσάκης -Τα αποκαλεί «Πασχούγεννα»

Δείτε την πρόγνωση για την Πέμπτη αλλά και τις επόμενες ημέρες από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

ΕΜΥ: Αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή της χώρας την Πέμπτη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα κεντρικά και βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα θαλάσσια και παράκτια σημεία, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Γρήγορα στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ τις πρωινές ώρες, τοπικά ανατολικοί έως 5, και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ως το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια-παράκτια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό της Ηπείρου η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές και λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στις βόρειες Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ, τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή