Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Καιρός: Συννεφιά, κατά τόπους βροχές και νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα -Πότε έρχεται αφόρητη ζέστη

Ο καιρός σήμερα θα είναι άκρως καλοκαιρινός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, ούτε σήμερα θα λείψουν τα φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ζεστός, καθώς αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Καιρός: 37άρια με βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη -Έρχεται αφόρητη ζέστη από τις 12 Ιουλίου

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τετάρτη (5/7)

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου, αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα και γενικά αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.

Σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν κατά τόπους στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και σταδιακά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημεριανές ώρες όμως θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους στη δυτική Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από νωρίς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και γρήγορα στα βόρεια τοπικά έως 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: 37άρια με βροχές και καταιγίδες σήμερα Τετάρτη (5/7)

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου και σύμφωνα με το Meteo, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά όπου σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 Μποφόρ στο Αιγαίο και θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα κατά τόπους 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Ασταθής ο καιρός την Τετάρτη -Έρχεται ζέστη από 12 Ιουλίου

Εντείνεται η αστάθεια του καιρού σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς μπόρες και καταιγίδες θα ξεσπάσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Όπως είπε χθες ο έμπειρος μετεωρολόγος στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας εκεί όπου θα επικρατήσει συννεφιά. Πιθανότητα για κάποια τοπική μπόρα στη δυτική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι και αργότερα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στην Ήπειρο και στα ορεινά-ημιορεινά της Μακεδονίας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια από το πρωί, με λίγες πρόσκαιρες συννεφιές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές βορειοδυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα έχει αυξημένη υγρασία από τις πρωινές ώρες με λίγα σύννεφα, κατά τόπους αυξημένα, με πιθανότητα για κάποια ασθενή τοπική μπόρα. Στην πορεία της ημέρας τα σύννεφα θα πυκνώσουν και αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Περιφέρεια. Η θερμοκρασία μέχρι τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου προβλέπονται ολιγόλεπτες μπόρες στα ορεινά των νομών Δράμας και Σερρών και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, το πρωί θα έχει λιακάδα και ίσως κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες και καταιγίδες από τις Σέρρες και ανατολικότερα.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα επικρατεί λιακάδα επίσης από το πρωί, ενώ νέα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς ενισχύονται οι βόρειοι/βορειοδυτικοί άνεμοι.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου επίσης θα έχει λιακάδα και βόρειους/βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5-6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, από τις 12 με 13 Ιουλίου τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο δύσκολα, καθώς έρχεται έντονη ζέστη, «όχι και τόσο ανεκτή» όπως χαρακτηριστικά είπε, επικαλούμενος τις νέες ενδείξεις.

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή (9/7)

Πρόγνωση για την Πέμπτη 5/7/23

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36°C και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 6 Ιουλίου

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Ιόνιο πιθανώς μέχρι 8 Μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για το Σάββατο 8 Ιουλίου

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή 9 Ιουλίου

  • Στα βορειοανατολικά τοπικές νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πηγή