Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Και τρίτη καταγγελία για τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου -Σοκάρει η δήλωση ασθενούς: «Με εξέτασε με το ζόρι»

Τρίτη καταγγελία για τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου από πρώην ασθενή της.

Σε καταγγελία για «σεξουαλική επίθεση», την τρίτη συνολικά, προχώρησε πρώην ασθενής της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, υφυπουργού της κυβέρνησης Μακρόν.

«Με εξέτασαν με το ζόρι»

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο η 26χρονη σήμερα κοπέλα, που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Jade», κατήγγειλε ότι όταν πήγε στο ιατρείο της Ζαχαροπούλου για να την εξετάσει, εκείνη έβαλε έναν ασκούμενο γιατρό να το κάνει.

Η πρώτη αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης για τις καταγγελίες βιασμού κατά της Ζαχαροπούλου

Γιατί καταγγέλλεται η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υπουργός του Μακρόν, για βιασμούς -Όλες οι πληροφορίες

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει». Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν εντελώς σφιγμένο και ανέλαβε η ίδια.

«Μου είπε: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική».

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν ο γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει, όπως συνηθίζουν να κάνουν σήμερα γιατροί.

«Θύμιζε σεξουαλική επίθεση»

Η Jade, όπως είπε, βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση», αλλά δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε αυτό το στάδιο.

«Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι απρόθυμη» να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός, όπως έγινε χθες, Τετάρτη, γνωστό, κατηγορείται από δύο ασθενείς ότι το 2016 τις υπέβαλε σε επώδυνες ιατρικές εξετάσεις, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Η πρώτη αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης

Ερωτηθείσα σήμερα επί του θέματος η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολίβια Γκρεγκουάρ, δήλωσε ότι η γαλλική δικαιοσύνη εξετάζει τις καταγγελίες, ότι «δεν αποδίδουμε δικαιοσύνη ούτε στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα καφέ, ούτε στα πολιτικά κόμματα» και ότι, αν και όταν υπάρξει νομική συνέχεια, θα υπάρξουν και κυβερνητικές αποφάσεις.

Από πλευράς Ζαχαροπούλου δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, με τον δικηγόρο της να δηλώνει χθες σε τηλεοπτικό σταθμό πως η υφυπουργός «δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για ασθενείς της».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.


Πηγή