Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κακοκαιρία: «Ποτάμια» οι δρόμοι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική [εικόνες & βίντεο]

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με τους δρόμους ήδη να μετατρέπονται σε ποτάμια από τη νεροποντή.

Ήδη από την αρχή τις εβδομάδας ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, με πολλές περιοχές της χώρας από τη Μακεδονία μέχρι και την Αττική να πλήττονται από καταιγίδες.

Ωστόσο η Θεσσαλονίκη ήδη από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Σύμφωνα με εικόνες του ThessToday, στην περιοχή της Θέρμης οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες μετά το ξέσπασμα της ισχυρής καταιγίδας με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή ή να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, προσπαθώντας να αποφύγουν τα νερά.

Φωτογραφία από ThessToday.gr
Φωτογραφία από ThessToday.gr
 Φωτογραφία από ThessToday.gr
Φωτογραφία από ThessToday.gr

Ήδη από την Τρίτη, τα προβλήματα από την νεροποντή έγιναν αισθητά σε όλη την πόλη, όταν η καταιγίδα δημιούργησε ορμητικούς χειμάρρους στους δρόμους, ενώ έπεσε και χαλάζι.

Μήνυμα από 112 στους πολίτες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Θεσσαλονίκης για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ξεσπάσουν στην πόλη το επόμενο 48ωρο με την κακοκαίρια ήδη να έχει κάνει την εμφάνισή της.

Οι πολίτες μάλιστα έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο.

Τεράστια προβλήματα και στη Χαλκιδική

Καταρρακτώδης βροχή και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν το πρωί της Τετάρτης και περιοχές της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα επλήγησαν η Σάρτη και η Συκιά, ενώ συνεχείς διακοπές ρεύματος παρατηρούνται σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Σιθωνίας. Μάλιστα, σημειώθηκαν πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια της περιοχής της Σάρτης.

 Εικόνα από halkidikinews.gr
Εικόνα από halkidikinews.gr
Εικόνα από halkidikinews.gr
Εικόνα από halkidikinews.gr

Κατολισθήσεις στην Τορώνη

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Τορώνη δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ οι Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Μάλιστα στην Τορώνη σημειώθηκαν και κατολισθήσεις, ενώ τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από και προς το χωριό.

Όπως μάλιστα μεταφέρει στο GRTimes ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «υπάρχουν αρκετά ζητήματα, καθώς μεταξύ άλλων έχει σημειωθεί μία πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό, όπου έχει ήδη σπεύσει συνεργείο της Περιφέρειας.

Χωρίς νερό στον Πολύγυρο

Στο μεταξύ, στον Πολύγυρο τα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω βλάβης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε γεώτρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου, στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Δασαρχείου, του Αγίου Χριστοφόρου και του Μασούτη έχει διακοπεί η υδροδότηση και αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει εκ νέου σφοδρή κακοκαιρία, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα κατά τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν τη Χαλκιδική μέχρι και την Παρασκευή.


Πηγή