Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καλλιθέα: Επί πέντε ώρες αστυνομικοί προσπαθούσαν να ελέγξουν αφηνιασμένο, πελώριο σκύλο | ΕΛΛΑΔΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες (9/1) το απόγευμα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Επί πέντε ολόκληρες ώρες, οκτώ αστυνομικοί, ένα πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, δύο μηχανές της ΔΙ.ΑΣ., καθώς και ένα περιπολικό της Τροχαίας, επιχειρούσαν να «συλλάβουν» ένα σκυλί -ποιμενικό κεντρικής Ασίας, βάρους 60 κιλών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα στις 15:50, ότι ένας ιδιοκτήτης τετράποδου αδυνατούσε να το ελέγξει και ήταν επικίνδυνο.

Οι αστυνομικοί, φτάνοντας στο σημείο, αντίκρυσαν στην αυλή ισόγειου διαμερίσματος το εν λόγω σκυλί που ήταν αφηνιασμένο. Ο ιδιοκτήτης του, φοβισμένος, βρισκόταν με το ένα πόδι μέσα στο σπίτι για να μην του επιτεθεί.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου άρχισε να φωνάζει στους αστυνομικούς: «Παιδιά κάντε κάτι, φωνάξτε να τον πάρουν, θα γίνει κακό. Σας παρακαλώ, αν βγει έξω, να είστε σε ετοιμότητα, δεν θα προλάβετε να αντιδράσετε».

Άμεσα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημέρωσαν το Κέντρο, ζητώντας ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο και τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ένα περιπολικό της Τροχαίας.

Ο σκύλος που αναστάτωσε την Καλλιθέα
Ο σκύλος που αναστάτωσε την Καλλιθέα

Οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο, με στόχο να μην περνάει κανείς μπροστά από το σπίτι, καθώς σε κοντινή απόσταση υπήρχαν πάρκα στα οποία έπαιζαν μικρά παιδιά, ενώ χρειάστηκε οι ίδιοι να επικοινωνήσουν με τον δήμο έτσι, ώστε να πάει κάποιος ειδικός, προκειμένου να παραλάβει το σκυλί.

Ωστόσο, το σκυλί κατάφερε και πήδηξε την περίφραξη, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προσπαθούν επί ώρες να το απασχολήσουν έτσι, ώστε να μην φύγει και επιτεθεί.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ένας αντιδήμαρχος του δήμου Καλλιθέας και στις 19:20 εμφανίστηκε άνθρωπος από τη Φιλοζωική στο Κορωπί, ο οποίος αν και προσπάθησε με λίγη τροφή, χρησιμοποιώντας το ειδικό μπαστούνι με το λάσο να το πιάσει, δεν τα κατάφερε.

Τελικά, χρειάστηκε και δεύτερο συνεργείο από τη Φιλοζωική.

Σε δηλώσεις του στο iefimerida, o αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος, ανέφερε: «Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε απασχολημένο το ζώο, ώστε να μην απομακρυνθεί απ’ το σημείο. Τελικά, γύρω στις 8 το βράδυ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζωντανό και να το βάλουν στο ειδικό όχημα. Μετα από 4 ώρες αποφύγαμε τα χειρότερα και για τους πολίτες και για το ζώο που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαμε στο χθεσινό περιστατικό για την ψυχραιμία, την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν».


Πηγή