Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Καμίνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Αποπνέουν αέρα υποκόσμου

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο». Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε το στίγμα της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο ίδιος μίλησε για περιπολίες και πογκρόμ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για «φασιστική» και «ναζιστική» «εγκληματική οργάνωση» υπογραμμίζοντας πως έχει δομή, ιεραρχία αλλά και ομοιομορφία που παραπέμπει σε τάγματα εφόδου.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό τον Νίκο Μιχαλολιάκο με το σκεπτικό πως είναι το πρόσωπο που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Αποπνέουν αέρα υποκόσμου… Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως δεν έχει δει την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας. Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και σε επίθεση που ο ίδιος έχει δεχθεί.

«Όχι μόνον δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει (…) Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του μου “μήνυσε” να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν… Είναι προεξάρχουσα η στάση της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών, παράλληλα όμως κατά καιρούς έχω ακούσει “Κομμούνια θα πεθάνετε”, αλλά και υβριστικές εκφράσεις συλλήβδην κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

kam2

Ωστόσο, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Δεν φοβάμαι. Αν φοβόμουνα, δεν θα έπρεπε να είμαι δήμαρχος (…) Με έχουν κυνηγήσει και καταληψίες της βίλας Αμαλία, και συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ και η Χρυσή Αυγή».

localStorage.clear();


Πηγή