Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται στο πόδι το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης

«Κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε χώρας η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως απορρέει από το Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κανάλι 1».

Επισήμανε ότι «το πώς ακριβώς θα γίνει, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων» και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «η εξαγγελία έγινε ‘στο πόδι’ για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Σημείωσε ότι απαιτείται ουσιαστική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο με συμμετοχή των κομμάτων «και από την άποψη αυτή, το να πετάς ‘στρακαστρούκες’ στον αέρα, υπονομεύει το δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης».

Ανέφερε επίσης, ότι ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει για την πολιτική και τις κινήσεις της κυβέρνησης, για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας περί casus belli, με όλα αυτά να εντάσσονται στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή.

Για τα ζητήματα των σκανδάλων, της διαπλοκής και της διαφθοράς, είπε ότι «ήταν υπαρκτά ζητήματα και στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, γιατί αποτελούν συστατικό στοιχείο του ίδιου του συστήματος. Τρέφονται από το ίδιο το σύστημα, από την διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και στα οικονομικά συμφέροντα, διαπλοκή η οποία μπορεί να εκφράζεται, είτε με τους νόμους που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είτε με τα ζητήματα των προμηθειών, των μεγάλων έργων κλπ.».

Είπε ότι στο επόμενο διάστημα «θα αξιοποιηθεί και η πλευρά των σκανδάλων και της διαπλοκής για να συγκαλυφθεί η στρατηγική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχει κάνει και ένα βήμα περαιτέρω στην επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα».

Πρόσθεσε ότι η αξιοποίηση αυτή θα στοχεύει «για μια ακόμη φορά» στον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας «ανάμεσα στην Σκύλλα και στη Χάρυβδη».

localStorage.clear();


Πηγή