Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καραμπινιέροι είχαν στήσει συμμορία με ασύλληπτη δράση την περίοδο του «lockdown»

Καραμπινιέροι είχαν στήσει συμμορία με ασύλληπτη δράση την περίοδο του «lockdown»

Η εισαγγελία της Πιατσέντσα διέταξε την σύλληψη επτά καραμπινιέρων οι οποίοι, την περίοδο του «lockdown» λόγω του κορονοϊού- όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα- δρούσαν σε καθεστώς πλήρους παρανομίας.

Σε τηλεφωνικούς διαλόγους των συλληφθέντων, μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι «είχαν δημιουργήσει μια οργάνωση εγκληματικής δράσης», η οποία «είχε λάβει την μορφή πυραμίδας» και στην ουσία «είχε γίνει αχτύπητη».

Οι συλληφθέντες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων, βασανιστήρια, προμήθεια ναρκωτικών σε διακινητές της Πιατσέντσα την περίοδο της διακοπής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού, παράνομες συλλήψεις και κλεπταποδοχή.

«Δυσκολεύομαι ακόμη και να πω ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καραμπινιέροι, διότι η συμπεριφορά τους ήταν εγκληματική. Πρόκειται για βαρύτατα αδικήματα, τις αιτίες των οποίων δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των ερευνών», τόνισε η αρχιεισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα.

Οι επτά συλληφθέντες παύθηκαν αμέσως από το σώμα των καραμπινιέρων, ενώ το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία τους έκλεισε προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες και βρεθούν τυχόν πολύτιμα στοιχεία.


Πηγή