Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η Τσέλσι, όπως την ονειρεύεται ο Λάμπαρντ

Η Τσέλσι, όπως την ονειρεύεται ο Λάμπαρντ

Το πείραμα πέτυχε. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε τρομερά καλή δουλειά με την Τσέλσι στην πρώτη του χρονιά σε πάγκο της Premier League και μόλις στον δεύτερο προπονητικό της καριέρας του. Μάλιστα το κατάφερε σε μία σημαντικά δύσκολη περίοδο για τους Μπλε, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές και αναγκαστικά ο Φράνκι χρειάστηκε να δουλέψει με πολλά παιδιά της Β’ ομάδας, παράγοντας πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο στην ανάδειξη ταλέντων, όσο και στην επίτευξη στόχων, μιας και βγάζει την ομάδα στο Champions League και την έχει οδηγήσει στον τελικό του FA Cup.

Πλέον όμως το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα και η Τσέλσι έχει μπει δυναμικά στο να επιστρέψει στην ελίτ. Το μεταγραφικό εμπάργκο δεν την απασχολεί πια και αφού κινήθηκε αποτελεσματικά και γρήγορα, ήδη έχει πραγματοποιήσει δύο ηχηρές μεταγραφές. Ο Τίμο Βέρνερ (53 εκατ. ευρώ) και ο Χακίμ Ζίγιεχ (48 εκατ.) κάνουν πιο γρήγορη και απρόβλεπτη τη γραμμή κρούσης των Λονδρέζων, αλλά ο σύλλογος που σε αυτή τη διετία έφτιαξε κατά πολύ τα οικονομικά του και έχει την ευχέρεια να κινηθεί με άνεση στο Finacial Fair Play, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.

Πριν όμως πάμε σε αυτούς που ο Λάμπαρντ θέλει στο ρόστερ που χτίζει, ας δούμε ποιοι είναι εκείνοι που οι πιθανότητες δείχνουν ότι δεν θα βρίσκονται στο “Σταμφορντ Μπριτζ” για το 2020-’21. Ο Πέδρο έχει κλείσει στη Ρόμα και ο Γουίλιαν είναι ελεύθερος με τις δύο πλευρές να μην έχουν κάποια συμφωνία παραμονής του. Οι αριστεροί μπακ, Μάρκος Αλονσο, Εμερσον είναι προς πώληση, όπως και οι κεντρικοί αμυντικοί, Κουρτ Ζουμά, Αντρέας Κρίστενσεν. Αυτό που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, είναι το τι θα γίνει με τους Κέπα, Ρος Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο και Μίτσι Μπατσουαγί, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι με τάσεις φυγής, όπως ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι.

Ειδικά το ζήτημα του τερματοφύλακα όμως φαίνεται ότι είναι το σημαντικότερο που πρέπει να λυθεί. Ο Κέπα αγοράστηκε πανάκριβα και δεν είναι τόσο εύκολο να πωληθεί, δίχως να χάσει πολλά χρήματα η ομάδα. Ο διακαής πόθος του Λάμπαρντ είναι πάντως γνωστός, αν και η ρήτρα αποδέσμευσης του Γιαν Ομπλάκ από την Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στα 120 εκατ. ευρώ, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική την όποια σκέψη. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να μείνει ο Κέπα, είναι να γίνει κίνηση για τη Νο2 επιλογή, τον εκπληκτικό φέτος, Ντιν Χέντερσον, που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έκανε μαγικά πράγματα με τη Σέφιλντ.

Το άλλο μεγάλο γούστο του Λάμπαρντ και εκει φαίνεται να ρίχνει όλο το βάρος προσωπικά ο θρύλος της Τσέλσι, είναι ο Κάι Χάβερτς της Λεβερκούζεν, για τον οποίο επίσης θα χρειαστεί μία μικρή περιουσία άνω των 100 εκατ. ευρώ. Οι άλλες δυο κινήσεις αφορούν την άμυνα και επίσης είναι πανάκριβες. Ο Μπεν Τσίλγουελ της Λέστερ για τα αριστερά κοστίζει κοντά στα 90 εκατ., ενώ ο σέντερ μπακ-αμυντικός μέσος της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις άλλα τόσα. Τελικά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι εξ αυτών θα μπορέσουν να αποκτηθούν από τους Μπλε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ ετοιμάζει μία Τσέλσι που θα έχει τρομερό ενδιαφέρον και θα είναι ακόμα πιο υπολογίσιμη…

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή