Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Κασσελάκης: Είμαι αριστερός, μεθόδους Τραμπ έχουν όσοι αμφισβητούν την εκλογή μου από τη βάση -Δείτε live

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στον ANT1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος ενωπίω».

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και μεταδίδεται αυτή την ώρα από το κανάλι.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις αποχωρήσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τελευταία αυτή του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και έχει στα σκαριά νέο κόμμα, αλλά και τις παρεμβάσεις του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση, ο κ. Κασσελάκης ανοίγει τα χαρτιά του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως θέλει να κάνει ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα. Είπε ότι είναι αριστερός και ότι ποτέ δεν ήταν δεξιός. «Ήμουν με τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν», είπε.

«Επιστρέφω στην Ελλάδα με την επιλογή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να με βάλει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Πάντα ήθελα να προσφέρω στον τόπο μου. Έφυγα 14 χρόνων. Πάντα πονούσα την πατρίδα μου. Το γεγονός ότι βιωματικά έζησα μερικές καταστάσεις στα εφηβικά μου χρόνια που μου έδειξαν τη σημασία του κράτους δικαίου, είναι κάτι το οποίο για μένα ήταν ένα στοίχημα προσωπικό, το να μπορώ να προσφέρω δηλαδή μια πιο δίκαιη κοινωνία από εκεί όπου άρχισα», είπε αρχικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι πάρα πολύ με τις Ανεξάρτητες Αρχές και το τι γίνεται με την έρευνα για το Predator, για το ναυάγιο έξω από την Πύλο. Γιατί; Μπορεί να μην είναι πρώτης προτεραιότητας θέματα για τον λαό, αλλά είναι πρώτης προτεραιότητας θέματα για τη δημοκρατία μας. Κι αν η δημοκρατία μας δεν εμπνεύσει αξιοπιστία, τότε οι νέοι θα λένε «πού πάω να μπλέξω;». Κι αυτή την ερώτηση πρέπει να την απαντήσουμε», είπε.

Στην ερώτηση για τον αν είχε τη φιλοδοξία να προχωρήσει κι άλλο επιχειρηματικά, απάντησε ότι επέλεξε μια άλλη πορεία, «διότι είδα στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα ένα κενό. Είδα ένα κενό για μια αξιόπιστη και υβριδική πρόταση. Μην ξεχνάτε ότι στα εσωκομματικά μας ήμουν ο μόνος υποψήφιος ο οποίος είχε θέση, προτάσεις, στο διαδίκτυο, στην κρίση του λαού, στην κρίση των μελών».

«Εκλέχτηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος»

Για τους συντρόφους του, την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, που τον κατηγορούν ότι είναι δεξιός και τον παρομοιάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Πέπε Γκρίλο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι είναι αριστερός και το δείχνει έμπρακτα.

«Ξέρετε τι έκανε ο Τραμπ; Προκάλεσε τον κόσμο για να κάνει μια εξέγερση στο Καπιτώλιο της χώρας επειδή δεν αποδέχτηκε την ήττα του. Εκλέχτηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Ο Τραμπ προκάλεσε μια δημοκρατική εκτροπή στις ΗΠΑ.

«Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας».

«Ποτέ δεν θα έκανε παρακολουθήσεις ο Τσίπρας»

Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα, και χρέωσε το predator και τις παρακολουθήσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Με τι αποδείξεις;» ρώτησε ο Ν. Χατζηνικολάου. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το αποδείξει. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ένα ενιαία κέντρο από το Μαξίμου» είπε.

Για τα άρθρα με θετικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Έχω γράψει πολλά άρθρα, όπως και τον Μπάιντεν, ενώ όσοι κατακρίνουν δεν καταλαβαίνουν τι σκέφτονταν οι νέοι Έλληνες εκείνη την εποχή, είπε, λέγοντας πως η συμμετοχή έδειχνε μία ενσυναίσθηση, μία διάθεση για συνεισφορά».

«Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον γνώριζα από το 2012, επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους. Γνωρίζοντας και τους δύο προσωπικά, μπορώ να σας πω πως το ποιόν ενός ανθρώπου δεν συγκρίνεται του ενός με τον άλλον. Ποτέ δεν θα έμπαινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κουλτούρα στο Μαξίμου που θα έκανε παρακολουθήσεις. Ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το έχω ζήσει από κοντά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως ο ίδιος χρεώνει τις παρακολουθήσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι προσωπική μου εκτίμηση, δεν είμαι εγώ εισαγγελέας», είπε.

«Έτεινα χείρα φιλίας»

Για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές συγκρούσεις σημείωσε πως έτεινε χείρα φιλίας, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε τέτοια υπονόμευση.

Σχετικά με την διαρροή για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είπε πως έχει εξαιρετική σχέση και διέψευσε πως ο πρώην πρωθυπουργός του έχει αρνηθεί συνάντηση.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο από συνέντευξη και του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ, με τον κ. Κασσελάκη να λέει με δόση χιούμορ πως εκείνος είναι καλύτερος από τον ίδιο στις συνεντεύξεις. Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τον σύζυγό του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου:


Πηγή