Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Καστανίδης για Ράμμο: Θα διευκολύνει την αποτύπωση της αλήθειας, στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών

Σχετικά με το αίτημα πρόσκλησης του πρόεδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας πως «ακόμα μία φορά η πλειοψηφία της ΝΔ αρνήθηκε την προσέλευση του».

Ο κ. Καστανίδης, τόνισε σε δήλωσή του πως «ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Ράμμος, εκτελώντας άψογα τα καθήκοντά του και σεβόμενος την Βουλή των Ελλήνων στην οποία λογοδοτούν όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ζήτησε να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος».

Ράμμος κατά Ντογιάκου: Κανένα κρατικό όργανο δεν μπορεί να ασκεί έλεγχο ή εποπτεία στην ΑΔΑΕ

Τασούλας για Ράμμο: Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Καστανίδης: Να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του κ. Ράμμου

«Περιέργως και με λύπη μου διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκε την προσέλευση του. Απευθύνω πρόσκληση στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί αυτό θα διευκολύνει την αποτύπωση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Τασούλας: Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι -Υπάρχει θεσμική διαδικασία

Νωρίτερα για το ίδιο ζήτημα είχε τοποθετηθεί μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος είπε «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία».


Πηγή