Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Καϊδατζής – Πολάκης: Να καταργηθεί η ΕΥΠ, να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι -Η απάντηση της ΝΔ

Νέα ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε μια ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή την οποία εξήρε ο Παύλος Πολάκης.

Ο επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Καϊδατζής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η ΕΥΠ πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι σημερινοί της υπάλληλοι.

«Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν ν’ απολυθούν» ανέφερε ο καθηγητής.

Η ανάρτηση του κ. Καϊδατζή:

Τα συγχαρητήρια Πολάκη

Την ανάρτηση «αντέγραψε» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γράφοντας: «Προσυπογράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου!»

Η απάντηση της ΝΔ για τα περί αναγκαιότητας κατάργησης της ΕΥΠ

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Το γραφείο Τύπου της ΝΔ έγραψε σε ανακοίνωσή του:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ήδη την “εξειδίκευση” της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο κ.Τσίπρας στο άρθρο του στην ΕφΣυν με τίτλο: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία. Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια»

Τσίπρας: Τι εννοούσε με το «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία» -Στόχος ανεξάρτητες αρχές, ΜΜΕ, Δικαιοσύνη


Πηγή