Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κεδίκογλου: «Κοινός στόχος η δασοπροστασία και η ανάπτυξη της μελισσοκομίας»

Για θέματα πυροπροστασίας στη μελισσοκομία και δασοπροστασίας μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου με εκπροσώπους μελισσοκόμων.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν επιμέρους άρθρα που ισχύουν αναφορικά με την πυροπροστασία στη μελισσοκομία, σύμφωνα με την αναθεωρημένη πυροσβεστική διάταξη, σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, στελέχη από τη Δασική και Πυροσβεστική Υπηρεσία και εκπρόσωπους μελισσοκομικών συλλόγων, για θέματα πυροπροστασίας εν όψει της θερινής περιόδου.

Από την πλευρά τους, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) επικεντρώθηκαν σε ζητήματα προσβασιμότητας, μετακίνησης και ωραρίου μελισσοκομικών εργασιών, καταθέτοντας προς συζήτηση και σχετικές προτάσεις.

Συζητήθηκε επίσης η υποχρεωτικότητα της κατοχής φορητού πυροσβεστήρα κατά τις επισκέψεις στις κυψέλες ενώ όλες οι πλευρές συμφώνησαν στη διατήρηση τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας και δεσμεύτηκαν στη μελέτη των προτάσεων με «κοινό στόχο τη δασοπροστασία και την ανάπτυξη της μελισσοκομίας», όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Ιωάννης Πετρούτσος, ο Νικόλαος Μπόρας από τη διεύθυνση Προληπτικής Πυροπροστασίας του Π.Σ., ο Στυλιανός Ζαφείρης από τη διεύθυνση Προστασίας Δασών του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο προϊστάμενος του τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριος Τζιτζινάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.), Αναστάσιος Ποντίκης, ο γενικός γραμματέας και το μέλος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Νικολάου και Γιώργος Παπιώτης αντίστοιχα.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου

Την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για τη γρήγορη εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου, με αρμοδιότητα στον πρωτογενή τομέα, Πανάγος Κουφέλος, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, ενώ δεσμεύτηκε και στην επανάληψη των συνομιλιών, ότι θα μεταβεί στο άμεσο μέλλον στη Λέσβο.


Πηγή